Nagykovácsi

Éves beszámoló a Bázis Ifjúsági és Kulturális Alapítvány2013. évi tevékenységeiről

1. Sütivásár rendezése az „Apraja-nagyja” játszótér mellett pergolájára, amely a fiatal nagykovácsi lakosok gyülekezőhelyévé válhat.

2. Részvétel a Nemzetközi Ifjúsági Táborban, Linumban 2013 augusztusának első hetében, amikor is testvértelepüléseink – a németországi Linum, a cseh Bolatice, a lengyel Rudy – ifjú polgárai találkozhattak nagykovácsi fiatalokkal. Községünkből 5 lány és 1 fiú vett részt a táborozásban.

3. Torpoint Dance tábor Cornwallban(Anglia)

Alapítványunk sikeres európai uniós pályázat keretében részt vett Angliában egy nemzetközi tánctáborban. A két felnőtt vezető és két fiatal lány számos kapcsolatot épített ki a résztvevőkkel, melyek nagy hasznunkra lehetnek a későbbiekben.

4. 2013. október 5-én szombaton Nyárbúcsúztatót rendeztünk a Nagykovácsi Síiskola területén, ahol egy fiatal „főszakács” vezetésével bográcsban paprikáskrumpli-főzés, teázás és sütizés volt a program, hatalmas tábortűzzel, zenehallgatással egybekötve.

5. Drogprevenció és bűnmegelőzés céljából játékos foglalkozást tartott alapítványunk két huszonéves fiatallal együtt a 8. osztályos diákoknak az általános iskolában. Célunk elsősorban az volt, hogy felhívjuk a figyelmüket azokra a veszélyekre, amik a védett falusi környezetből kikerülve várnak rájuk.

Köszönjük Nagykovácsi Önkormányzatának eddigi támogatását!