RÓLUNK
Példa alcím

Rólunk

A BÁZIS IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSI ÉS KULTURÁLIS ALAPÍTVÁNY (részletek az Alapító okiratból) fontosnak tartja:

· a 12-25 éves korosztály bevonását Nagykovácsi közösségi életébe, lehetőséget adva számukra a találkozásra, kulturált szórakozásra;
· ifjúsági klubhelyiség, illetve egy közösségi színtér létrehozását, kialakítását;
· igény szerint pszichológus szakember bevonásával tanácsadás, drogprevenciós előadások szervezését;
· a fiatalok hasznos szabadidős tevékenységét nem csak iskolaidőben biztosítani, hanem nyáron is oly módon, hogy a határon túli testvérvárosokkal kialakított kapcsolatokat a felek táborozással, közös rendezvényekkel megerősítik;

Az Alapítvány célja, hogy a tizenéves korosztállyal megszerettesse a mozgást és ezzel együtt a természetet is. Ehhez nyújt az Alapítvány segítséget sportolási lehetőségek megteremtésével, sátortáborok megszervezésével (túrázás, biciklizés, szánkózás,
korcsolyázás).

Az Alapítvány feladatának tekinti Nagykovácsi lakosainak segítséget adni a közösségfejlesztés, egészségvédelem, családok védelme, mozgásgazdag sportos életmódra nevelés fontosságának felismerésében, ezen belül különösen nagy hangsúlyt kap a drogprevenció, bűnmegelőzés, valamint a környezettudatos életmódra nevelés. E tevékenységei mellett az Alapítvány céljai megvalósítása érdekében kulturális tevékenységet folytat: rendezvényeket, koncerteket, kiállításokat, előadásokat, sporteseményeket, táborokat, workshop-okat szervez.

Az Alapítvány célja továbbá, hogy a fentiekben felsorolt tevékenységeket folyamatosan és eredményesen végezze, illetve azokat megvalósítsa. Az elmúlt évben a Bázis Alapítvány keretein belül szerveztünk kiállításokat (festmény, fotó),
filmklubot, ifjúsági találkozót, tábort és bemutatkozási lehetőségeket kínáltunk (sport, művészet, zene) a fiatal tehetségeknek.

Ezen kívül szerveztünk éjszakai virágültetést, szemétszedést, jótékonysági sütifesztivált is, melyen az egész község részt vett. Alapítványunk lelkes tagokból áll, csapatmunkában dolgozunk, amelybe bevonjuk a helyi fiatalokat is (pl.plakátkészítés, logótervezés, honlap előkészítése, rendezvények szervezése, dokumentálása). Közös bennünk a pozitív gondolkodás, kreativitás, tenni akarás!

Az űrlapot sikeresen elküldted!