KAPCSOLAT
Példa alcím

Táborok

Alapítványunk egyik legaktívabb és legtöbb embert megmozgató eleme a  nemzetközi táborokban való részvétel és azok itthoni szervezése. Az ötlet  németországi testvértelepülésünktől ered, akik már tapasztalt táborszervezők.

Így jutottak el fiataljaink több alkalommal Linumba és Bolaticebe. Az elmúlt  években kétszer szerveztünk Nagykovácsiban a német, cseh, lengyel és szlovák    testvértelepüléseink részvételével ifjúsági tábort, melyek során fiataljaink  közösségbe kovácsolódtak, barátokra találtak, idegen nyelvtudásukat  gyarapították, sokrétű tapasztalatot gyűjtöttek és megismertek más kultúrákat,  nem utolsó sorban pedig a magyar kultúrát  ismertethették meg a külföldi  gyerekekkel.

Szép hagyomány településünkön a testvérfalvak nemzetközi ifjúsági tábora, melynek létrejöttét a BÁZIS Ifjúsági Alapítványnak és Nagykovácsi Önkormányzatának köszönhetünk. A tábort idén ismét a Búcsú napjaihoz igazítottunk.

A németországi Linumból, a csehországi Bolaticéből és a szlovákiai Andódról összesen közel 20 fiatal érkezett hozzánk (Linum polgármestere kíséretében). Közülük többen már ismerték egymást az idei linumbeli táborból, sőt igazi veterán táborozók is akadtak. Még örvendetesebb, hogy a hazai főszervezők szintén korábbi táborozókból cseperedtek fel. Napközben kirándultak, várost néztek vagy a búcsút járták, este pedig a Waldorf óvodában szórakoztak és aludtak (amelyet ezúton is köszönünk!).

Aki még nem vett részt hasonló programon, annak talán nehéz elmagyarázni, hogy mekkora, életreszóló tapasztalat tud lenni, ráadásul ez a tábor nem csak az egyének látókörét szélesíti, de az együttműködés a falut is nemzetközi szintre emeli. Noha a kánikula nem könnyítette meg a dolgunkat, vidáman és aktívan telt ez a négy nap, és sok élménnyel gazdagodott mindenki.

Jövőre ugyanitt!

Havlik Márton